Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKGİM) işbirliği ile AÜ Konferans Salonu’nda uygulamalı girişimcilik eğitim programını tamamlayan 18 kadın girişimci adayına sertifikalarını törenle verdi.

Tören öncesi konuşma yapan AGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Figen Sayın Yıldıran, kadın girişimciliğini artırmak için çalıştıklarını, uygulamalı girişimcilik sertifika programıyla kadınların sermaye bulmadaki zorluklarını aşmak için gerçekleştirdiklerini söyledi. Kadının girişimci olma çabası gösterirken karşılaştıkları birçok engele değinen Dr. Yıldıran, özellikle sermaye bulma konusunda zorluklar yaşadığını ve bunu çözmek için kadınların mutlaka KOSGEB’in sağladığı kredi fırsatından yararlanmaları gerektiğini hatırlattı. Bugün geri ödemesiz 50 bin TL olan kredi kaynağından faydalanmak içinde girişimci olmak isteyen kadınların, bu sertifikayı almalarının gerekli olduğunu söyledi.

KOSGEB’ten alınacak bu destek ile kadın girişimcilik oranlarının artacağını belirten Dr. Figen Sayın Yıldıran, sertifikalarını alanı girişimci kadınlara başarı dileğinde bulundu. Uygulamalı girişimcilik eğitimi veren AÜ öğretim görevlisi Hadi İstanbul girişimci kadın oranlarını artırmak için yaptıkları çalışmalara değinerek, “Bu eğitimi vermekten çok mutlu oldum. Eğitime katılan kadınların büyük bir oranda başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

‘Uygulamalı Girişimcilik’ sertifikası alan kadınlar kurmak istedikleri işin hayalini anlatarak, bu eğitimin kendinlerine olan güveni ve farkındalıklarını arttığını dile getirdi. AGİDER Başkanı Dr. Figen Sayın Yıldıran, törende proje koordinatörü Aynur Nilgün, organizasyon partnerleri AKGİM Koordinatörü Nevin Korola, AÜ öğretim görevlisi Hadi İstanbul’lu, İŞKUR Müdür Yardımcısı Neva Akçayır ve KOSGEB Müdürü Şükrü Mısırlı’ya teşekkür plaketlerini verdi.