Sermin Akgül

Üyeler

Sermin AKGÜL

24 Mayıs 1977 yılında Işın ve Ahmet Çetin Baysarı çiftinin tek çocuğu olarak Antalya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Özel Antalya Koleji’nde tamamladı; liseyi okul ikincisi, bölüm birincisi olarak bitirdi. Lise yıllarında edebiyat konulu çeşitli yarışmalarda çok sayıda il birinciliği, Türkiye birinciliği, dünya üçüncülüğü ve Osaka’dan doğal yaşam ve çevre konulu kompozisyon yarışmasında özel ödülü bulunmaktadır.

1999 yılında babasını kaybetti. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat bölümünden mezun oldu. ‘Ethics in Economics’ makalesi bölüm dergisinde yayınlanmaya hak kazanmıştır. Goethe Instıtut ZDAF sertifikası vardır. İleri derece İngilizce ve Almanca bilmektedir. 2000-2004 yılları arasında Bursa İdeal Tekstil A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Aynı yıl, Finike’de büyük ölçekli tarım işletmesinde portakal üreticiliğine başladı. Antalya Soroptimist International Derneği’nde 2 dönem yönetim kurulu üyeliği ve Asbaşkanlık yaptı.
Kepezaltı Toplum Eğitim Merkezi’nde kadın ve çocuklar yararına eğitmenlik ve uluslararası raportörlük yaptı. Üyesi olduğu Antalya Tenis İhtisas Spor Kulübünde Sosyal Komite’de görev yaptı.
Antalya İş Kadınları Derneğinde iki dönem yönetim kurulunda yer aldı. Antalya Sürdürülebilir ve Organik Tarım Derneği kurucu üyesidir. Antalya Girişimci İş Kadınları Derneği üyesidir.
2007 yılında Balart Bağımsız Denetim YMM. AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı, eski baş hesap uzmanı Yeminli Mali Müşavir Ömer Akgül ile evlendi. Selin ve Nehir isimli ikiz kız çocukları annesidir.

2016 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 2017 yılında stajyer mali müşavir ünvanı aldı. Halen yerli ve yabancı seçkin müşterilere vergi, finans, ticaret, muhasebe ve sigorta danışmanlığı konularında hizmet veren Logos Mali Müşavirlik A.Ş. uzman ekibini koordine etmektedir. Hobileri, ailesi ve köpekleri ile doğa keşfi gezileri yapmak ve yüzmektir.