AGİDER’den gençlere destek

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Taliha Salman ve Yönetim Kurulu üyeleri Antalya Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ziyaret etti.  AGİDER Yönetim Kurulu, el sanatları teknolojisi, güzellik ve saç bakım hizmetleri, giyim üretim teknolojisi, grafik ve fotoğraf, halkla ilişkiler ve organizasyon, kuyumculuk teknolojisi, sanat ve tasarım, radyo televizyon ile yiyecek ve içecek hizmetleri alanlarında eğitilerin verildiği atölyeleri gezerek Kurum Müdüresi İlkay Günal’dan bilgi aldı.

AGİDER Yönetim Kurulu üyeleri, meslek edindirmede enstitülerin önemine değinerek ara eleman açığının kapatılması ve girişimciliğin temellerinin atılması yönündeki başarılı çalışmalarından dolayı kurum yetkililerine teşekkür etti. Derneğe başvuran genç kızları yönlendirerek, uygunlukları halinde enstitüde eğitim almalarına öncülük etmek istediklerini, işe yerleştirmede çalışmalar yaptıklarını Olgunlaşma Enstitüsü’nden mezun öğrencilerin istihdamı konusunda da kurumla işbirliği içinde olabileceklerini belirtti.